Talk the Walk

“Behind the corporal project” er overskriften på 2. del af “Corporate Communications” af Lars Thøger Christensen, Mette Morsing og George Cheney. 2. delen er et opgør eller en dekonstruktion af den traditionelle enhedslige opfattelse af hvad god corporate communication drejer sig om: Er corporationen en solid enhed der taler med en stemme? Eller er den en mangfoldighed af stemmer der gør den meget manøvredygtig? Under hvilke omstændigheder er det en styrke af være en enhed, og under hvilke en styrke af være en flerhed?

2. delen behandler også spørgsmål om tavs versus eksplicit kommunikation. Ofte fremstilles den ekspliciterede kommunikation af feks værdier og opgaver som idealet. Men måske er der også mange situationer hvor tavsheden eller det implicitte har større styrke.

Ligeledes fordres det ofte, at virksomhedere og ledere skal ‘walk the talk’. Meningen er, at de skal gøre det de har besluttet og sagt at de vil gøre. Men er det altid godt og intelligent at gøre sådan? Hvordan kan en virksomhed være innovativ eller markedsorienteret i nutidens tempo, hvis den først skal vedtage  en plan og derefter kommunikere og implementere planen? I teksten vendes det hele 180 grader, så det er via kommunikation og handlinger at planen – så at sige efterrationaliseret – bliver til.

Er du blevet opfostret med Corneliussen og Jesper Kunde, så er der god grund til at blive forstyrret tilpas meget ved at læse især 2. delen.

Neden for er et par uddrag:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s